Thursday, 1 December 2011

I'm Preggy Mummy!.... for 2nd time

Esok (2Dis2011), genaplah sudah 30 minggu aku pegnen. Maknanye...ade lbh kurang 10 minggu lagi baby duk dlm perut mama dia. Baby dh smakin aktif dlm perut. Kadang buat mama rasa geli2, kadang sakit2 sket & senak gak bile gerakkan baby agak kuat. Honestly! sampai arini mama tak tau lg baby dalam perut mama ni boy ke girl. Majoriti kawan-kawan, famili & nurse yang mama jumpe time gi check up berteke teki teka tekuk yg dlm perut mama ni baby boy. Tak tau kriteria ape yang membuatkan derang sume teke lelaki...hehe. Mama senyum je la, xde jwb apepun sbb mama pun xdpt nk agak. Cume yang mama perasan bentuk perut mama ni tak sama mcm mase si kakak dulu. Kali ni bentuk perut mama lebih membulat kedepan & lebih kecil saiznye. Si kakak dulu bentuk perut mama bulat melebar & lbh besar...hehe. Kakak lahir pun agak besar sizenya...3.13kg. Blh tahan kan? Tp nurse kt hospital tu tgk kakak, dia igt berat kakak 4kg. Maybe sbb muke kakak tembam sgt...menampakkan size kakak besar.

Mama x kisah la baby dalam perut mama ni boy ke girl....asalkan baby sihat & sempurna sifat...amin. Mase 1st pegnen dulu pun mama tak tau baby dalam perut lelaki ke pompuan. Mase tu mama & papa mmg nk buat surprise tuk diri sendri. Almaklumla anak pertama. Mase shopping barang2 baby, sume yg kitorg beli kaler2 yang unisex. Dua2 jantina blh pakai. Lagipun utk baju2 baby, kitorg lbh suke beli kaler putih...nmpk brtambah suci baby yg lahir sememangnye suci tu. kan? Lps baby dh lahir, barula shopping lg, ikut warna yg sesuai ngan jantina dia. Apepun, baju si kakak yg byk kaler pink tu...kebanykkannye pemberian org, yg mama & papa belikan biasenye bkn kaler pink...hehe. Gugurl tak semestinye kene karer pink kan? =)

Due date 13.02.2012, nombor2 tu lbh kurang je ngan tarikh declare & nikah. Aku+husben declare 13.12, tahun 2006. Then kawin pada tarikh 23.12 tahun 2007. Pusing2 je no tuk hari & bulan tu. Tahun mestilah berubah kan? Tuk 2nd baby ni xtau la kuar btl2 ikut due date tu ke tak. Si kakak (Dalili Damia) lahir btl2 ikut due date yg doctor bagi... 25.10.2008.  Mama tak kisah baby lahir bape hb, yang penting baby & mama selamat & sihat....amin. =)

Gambar?? Aku tak de sgt koleksi gmbar2 time pegnen. Mmg dari 1st pegnen dulu pn aku tak byk brgambar...tak tau nape. Tapi takpe...klau aku ade trjumpe gambar yg sesuai, aku selit kt entry ni ye. Tuk tatapan & kenang-kenangan...blh compare muke2 aku tiap kali pegnen...hehe.

....kepada sesape yg terbace blog ni, doakan agar mudah segala urusan melahirkan anak dalam kandungan ni & doakan juga kedua-dua kami selamat ye. Amin..

No comments:

Post a Comment